diumenge, 24 de juliol del 2011

67è cafè a Sant Llorenç de Morunys amb l'Anna, l'Unai i en Jan

Sant Llorenç de Mrunys (Vall de lord, Solsonès) 1.077 habitants
Els seus habitants son Piteus
La festa major es fa a principis d'agost

Preu del cafè 0€ Convida la familia
No tenen ratafia
Els de Barcelona son Pixapins
L'embotit allargat de porc es diu Botifarra

Venint de Berga i després d'un bon grapat de corbes hem arribat a la Vall de Lord i ens hem aturat per visitar uns amics que fa un parell d'anys que viuen a Sant Llorenç. Ells son nascuts a Viladrau, Berga i Vilafranca i son molt bonics. simpàtics i eixerits.
Hem fet un cafè a casa seva i després hem anat a prendre un gelat al Jardí, un bar/restaurant antic que és un punt de referència de Sant Llorenç.
Hem sortit a Passejar pel poble i encara hem vist les darreres coses que quedaven de la fira que s'hi ha fet aquest cap de setmana. També hem entrar al clasutre i hem estat uns estona jugant a enfilar-nos per les seves arcades. Dintre de l'esglèsia hi ha un retaule espectacular fet amb or que es va poder fer gràcies als diners que hom i don pagaven per no haver de fer la Quaresma.

Sant Llorenç de Morunys, una petita extensió de només 4, 2 km2, es troba al peu de la serra del Port del Comte, al vessant de la dreta del riu Cardener, envoltat en la seva major part pel terme de Guixers, excepte la part nord, limítrof amb la Coma i la Pedra. Comprèn també, entre Navès i Guixers, l'enclavament que inclou la Mola de Lord, amb el Santuari de Lord i el tossal de Vallonga. Avui constitueix la vila un centre turístic per les seves belleses naturals i pels seus monuments històrics i artístics, freqüentat pràcticament tot l'any