diumenge, 24 de juliol del 2011

65è Cafè a Calaf amb en Miquel Massana

Calaf (Anoia, Alta Segarra) 3.611 habitants
Bar del Casal de Calaf
Calafins i Calafines
Festa Major a Principis de Setembre

Preu del cafè 1€
No tenen ratafia
Els de barcelona son Pixapins
A l'embotit allargat cru de porc li diuen Botifarra






Avui hem estat cantant al carrer sort de Calaf i per apofitar el viatge hem preguntat amb qui podiem compartir un cafè. Uns bons amics de Cardedeu ens han contestat amb rapidesa i ens han adreçat sense dubtar-ho a en Miquel. Només trobar-nos ja ens ha quedat clar que ell és un apassionat de la seva terra i que ens explicaria coses interessants. En miquel ha estat molt encantat de compartir el nostre projecte i finsitot s'ha quedat amb ganes de ger-nos de guia per tots els racons de Calaf. Però amb poqueta estona i un ull posat a la contrarellotge final del tour hem pogut coneixer moltes coses. Ell és Calafí fill de Pastors i Carnissers.

Calaf és un municipi petit que mira cap a Manresa malgrat administrativament depengui d'Igualada. havia estat capital de l'Alta segarra i gual que també ho fou Prat del rei. Aquí va néixer l'inventor de la pesseta "Laureà Figuerola". Aquest personatge va ser ministe a Madrid i això explica també que el tren passi per aquesta vila i faci un corba sospitosa. Podem veure un desl campanars més alts de Catalunya "Segons en Miquel en 2on"

En el casal on ens hem trobat s'hi respresenten els Pastorets de Calaf. aquest esdeveniment reuneix anulament molta gent del poble