dimecres, 22 de juny del 2011

Els Primers 50 cafès

Amb poc menys de dos mesos en Bru i Jo ja hem fet els primers 50 cafes. Tot just estem començant però ja ens han passat moltes coses i veiem que això serà molt divertit. Durant els viatges, les converses i les posteriors reflexions hem pogut valorar la metodologia que estem utilitzant i creiem que cal afinar en alguns aspectes. Hem fet algunes reclamacions a la federació internacional de cafeters i tertulians i amb el seu vist-i-plau hem près algunes dacisions per poder continuar amb aquesta aventura dintre de la més estricte legalitat:

  • El nostre repte i objectiu és fer un cafè a cada municipi de Catalunya però hi hem sumat un cafè per cada districte de Barcelona. la xifra doncs total que hem d'assolir és de: 947+9+1 (el gran cafè final)= 957 cafès.
  • Ens hem fixat també una data límit per poder acabar la nostra ruta. 15 de Febrer del 2015. Aquest dia volem fer el darrer cafè a Can Joval. Serà allà on ens poderem retrobar amb tots els qui hagueu compartit cafè amb nosaltres i ho festejarem molt, molt i molt.
  • El marcador de cafès anirà pujant cada cop que visitem un nou municipi i hi cafetegem amb algún convidat. Es podrà informar també i explicar experiències d'altres cafès encara que es repeteixi la població. Es fa quasi impossible no repetir indrets ja que sempre queden llocs o persones dignes de ser visitades.
  • Aquelles persones que comparteixin cafè amb nosaltres han de ser preferiblement habitants del municipi però contemplem també que siguin visitsnts que tansols pel fet d'estar amb nosaltres en aquell moment ja passin a tenir relació amb el lloc. Amb aquest punt volerm trencar una llança contra el sentit excloent de pertinença que es respira en molts llocs.
  • Contemplem 3 modalitats de cafè: 1. cafè fet i servit en un Bar/restaurant. 2. Cafè fet i servit en uan casa particular. 3. cafè fet en una casa particular o bar,  transportat amb termo o algun envas i près quelsevol indret del municipi. 
Recompte dels 50 primers cafès:
Hem visitat 13 Comarques (31,7% de comarques)
Baix Empordà: Casavells (Corçà), Ultramort, Forallac, Verges, La Bisbal d'Empordà, Púbol,  Ullà, Pals, Ullastret, Jafre, Albons, Monells (12; 33,3%)
Barcelonès: Badalona,   Les Corts, Gràcia,  Nou barris, Sants,  Eixample, Ciutat vella (7; 50%)
Solsonès: Solsona, Olius; Riner, Castellar de la Ribera, Navès, Lladurs, Clariana (7;46,6%)
Gironès: Salt, Fornells de la selva, Sant Marí Vell, Flaçà (4; 14,8%)
Bages. Sant joan de Vilatorrada, Sant salvador de Guardiola, Canet de falç (Fonollosa), Cardona (4;11,4%)
Alt Empordà: Gariguella, l'Escala, L'Armentera, Sant Pere pescador (4; 5,8%)
Baix Llobregat. La palma de Cervelló, Corbera de llobregat , Collbató (3;10%)
Osona: Torelló, Cantonigròs (2;3,9%)
Vallès Occidental: Terrassa, Castellbisval. (2; 8,6%)
vallès oriental. Parets del vallès, Gualba, (2;4,6%)
La selva: Arbúcies. (1; 3,8%)
Berguedà: Gironella (1;3,2%)
La segarra: Torà (1;4,8%)
La resta de comarques: 0%