dilluns, 13 de juny del 2011

45è Cafè a l'Escala amb la Rosa Fayos

l'Escala (Alt Empordà) 10.387 habitants
Taverna- Bar Caravel.la



Preu del cafè 1,10€
Tenen Ratafia Russet
Als de Barcelona els anomenen Xaves
i a l'Embotit cru allargat de porc li diuen Botifarra





Després d'un dia força boig de pluja, tempestes, sol i pluja ens hem trobat amb la Rosa a la terrassa del Caravel.la. En Fransesc ens ha explicat que aqui serveixen un cafè únic que es diu Bourbon. Originari de l'illa Bourbon, ara coneguda com  Illa de la Reunió situada a l' est de Madagascar. I en Jordi ens ha servit amb la seva simpatia habitual.
Feia una tarda assoleiada, amb un cel molt clar i el mar ens deia constantment: Veniu a banyar-vos. Era tant llís que finsitot sabia greu trencar la seva bellesa. No fa gaire temps que vaig descobrir l'Escala. Malgrat hi havia passat aprop moltes vegades sempre havia evitat entrar-hi. Tenia una imatge molt equivocada d'aquesta població. I de sobte, gràcies a una invitació de L'Escala Decideix per venir a cantar, vaix coneixer a la Rosa, l'Escala, a molt bona gent i no he parat de venir-hi.
La Rosa....és un dinamitzadora inquieta, pesada i insistent que no pararà mai de embolicar la troca allà on pugui. A mi m'agrada aquest estil de persones. Si no fos per elles estaria tot tant mort!!! Pot muntar homenatges al Lenon, triumvirats, mostres de comerç, concerts, festes, referendums...i el que calgui.
El seu darrer somni es diu Les Muses Arts. D'es d'aquest petit espai al bell mig del poble intenta donar a coneixer diferents artistes i amb ells seguir fent bullir l'Olla. Si teniu qualsevol idea li podeu explicar a la Rosa i segur que us ajudarà.
I en Bru aqui a l'Escala s'hi ha sentit com a casa. Ell te un llgam molt especial amb el mar i amb aquests carrers, no en va...l'han vist crèixer.