dilluns, 19 de setembre del 2011

84è cafè a Llofriu (Palafrugell) amb la Marta Ropero

LLofriu, Palafrugell (Baix Empordà) 276 habitants.
Restaurant M'hi Paro

Preu del cafè 1,10
Tenen Ratafia Russet
Els de Barcelons son Xaves
l'Embotit de prc, allargat és Botifarra


Avui la Marta ha deixat la seva gosseta Lola i ens ha acompanyat a fer una cafè al bar "M'hi Paro" de Llofriu. Nosaltres no sabiem que aquest poblet petanyia a Palafrugell. De fet aquest indret sempre havia estat fins ara un lloc de pas. En moltes ocasions per anar a les platges de calella, tamariu, Castell, Palamós...etc. Així que despres de cafetejar hem anat a descobrir tots plegats un fantàstic poblet.
La Marta treballa i estudia. Fa feina al Mas Torrent com a experta en turisme i s'està formant a Girona en tècniques quiromassatgístiques.
Contiuarà......


dimecres, 14 de setembre del 2011

83è Cafè a Mataró amb la Raquel Romero

Mataró, El Maresme. 123.906 habitants
Festa major a Finals de Juliol
El Petit Racó.Granja cafeteria
http://www.rakelfoto.com/

Preu del cafè 1,35 (a la terrassa)
No tenen Ratafia
Els de Barcelona......res de res
A l'Embotit allargat deporc li diuen Botifarra






Aquest matí hem vingut fins a Mataró per trobar-nos i cafetejar amb un bona amiga. La Raquel és una mataronina vital i somiadora aque viu a Argentona. Amb ella hem passejat un xic per el centre peatonal d'aquesta ciutat i ens ha portat fins a la plaça de la Peixeteria per seure i xerrar una estona. Tal com el nom indica , antigament en aquesta placeta s'hi venia peix. Actualment hi ha un perell de terrassetes per menjar i beure i botigues de comerç just.
Mataró és una ciutat amable amb olor de poble i que mira al  mar. Els seus habitants també reben el nom de Capgrosssos igual que la seva colla castellera. Diuen que un cop es va contruír un capgròs dins d'una esgèsia i que un cop fet no podia passar per la porta i sortir a passejar per el carrer. A finas de Juliol s'h fa la festa de les santes. Jo no hi he estat mai però me'n han parlat molt imolt be. Santa Julina i Semproniana donan nom a aquestes festes. de de fa poc temps aquesta festa Major ha estat declarada Festa patrimonial d’interès nacional, i han estat incloses al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya

Després de fer el cafè (jo) i un entrepà de fuet (en Bru) ens ha convidat a conèixer el seu estudi de fotografia. Podeu veure molt sobint a la Raquel amb la camara penjada del coll. Ella intenta sempre que les seves fotos expliquin coses interessants i que no siguin només una imatge freda. si mai us caseu lipodeu demanar que us faci el reportatge però deixeu que ella busqui una visió crteativa amb les seves fotos i segur que serà més interessant.

En Bru ha volgut sentir que se sent quan et fan fotos en un estudi professional!!!

Ajuntament de Mataró

dilluns, 12 de setembre del 2011

82è Cafè a Castelldefels amb en Jortdi Clemante

Castelldefels, Baix Llobregat. 61.000 habitants
Estudis la Peixera

Preu del cafè....Casolà
No tenen ratafia
Els de Barcelona son Barcelonins
L'embotit allargat de porc és Botifarra


 Després de fer un assaig he anat a veure si en Bru s'havia recuperat de la festa que va fer ahir a la nit i l'he hagut de despertar. Encara hem tingut temps de fer un cafè amb en Jordi Clemente. Ell és el meu millor tècnic de sò.

Castelldefels és bàsicament un poble conegut per la seva platja, malgrat el seu nucli es troba terra endins. També te un canal olímpic on es pot practicar el rem i el piragüisme o be nedar en aigua dolça. La platja s'acaba on comença el massís del Garraf. Fins allà es fa dificil trobar-hi resque sembli una roca.

En Jordi viu en una caseta enfilada a la muntanya del garraf. Tranquilet i molt aprop del seu estudi de gravació. Però ell és un home de boilos i sempre va amunt i avall per fer que els espectacles sonin molt i molt be. Ja sigui als teatres en sales de concerts o a l'aire lliure. Ell és un enamorat de la seva feina. Finsitot sobint comença a parlar de faders, dbs, lets , flits , greus aguts , miggreus i coses tant rares que sembla que parli una altre llengua. 

diumenge, 4 de setembre del 2011

81è cafè a la vall de Sant Daniel (Girona) amb en Carles Puigdemont

Vall de Sant Daniel, Girona (Gironès). 625 habitants

Preu del cafè 1,10
Els de Barcelona son Xaves
Tenen ratafia Russet
A l'embotit allargat de porc l'anomenen Botifarra


Aviat farà 50 anys que sant Daniel forma part de la ciutat de Girona. Avui hem estat sopant i cantant amb els kumbes del Mambo a la festa major d'aquest fantàstic indret. Hem segut en una  de les taules molt llargues que s'han preparat a la pista esportiva. Entre amanida, embotits i un rostit de pollastre, botifarra, i bolets coca i ratafia hem estat xerrant i respassant l'estat del país i de la ciutat. L'atzar ha fet que compartissijm sopar i cafè amb en Carles Puigdemnont. El nostre company d'avui coneix perfectament que passa a Girona ja que n'és l'alcalde des de fa poc temps.

Ajuntament de Girona