dilluns, 1 d’agost del 2011

72è Cafe a Llobera amb en Marc Barrera i en Carles Obiols de Les Absentes

LLobera (Solsonès)
222 Habitants
Bar restaurant l'Hostal Nou
www.myspace.com/lesabsentes
Festa major al Maig

Preu del Cafè 1€
Tenen ratafia
Els de barcelona son Pixapins
i l'Embotit allargat de porc és Botifarra

A mitja tarda hem quedat per fer un cafè a l'Hostal Nou. Aquest és i ha estat des de fa molts anys el punt de trobada de la gent del municipi. No fa masses anys s'hi feia un pa bonissim i s'hi podia comprar de tot. Ara hi podreu tastar un molt bon menú o escollir plats exquisits. Aquest és un altre exemple de la bona cuina que es fa al solsones i de la bona relació qualitat preu que hi ha en aquestes terres.
Els meus companys d'avui toquen la Guitarra i la Bateria amb Les Absentes, un grup que barreja folk i rock i que reversiona cançons populars. Tots dos formen part del Casal "La Fura" de Solsona i tant en el Casal com amb el grup aporten el seu compromís social i nacional.

Hem estat xerrant una bona estona del poble, de Música i de músics. Després hem passejat amb en Marc fins el Dolmen de Llobera.  Sembla ser que és el més gran de catalunya. Data de l'any 2550 a.c. i va ser redescobert l'eny 1916. Com moltíssimes construccions interessants de la comarca, es troba en estat salvatge i passa quasi inadverit.
Per arribar-hi hem caminat una estoneta i en Marc m'ha explicat coses molt interessants. Ell tot just ha acabat els seus estudis d'història i tant en aquesta faceta com enaltres te moltes coses per  fer i per explicar. He estat molt de sort en poder-lo conèixer una miqueta i he passat molt bona estona.

El Poble és un conjunt de cases i nuclis disseminats repartits en 4 parròquies: LLobera,  Perecamps, Montraveta i Torredenegó. Està situat en el límit entre el Solsonès i la Segarra i finsitot hi ha alguna part que encara avui es motiu de disputa amb Torà. Solsona n'és la capital de referència.  Els habitants de Llobera sempre han buscat qualsevol excusa per trobar-se i fer grans tiberis al local social. Tenen fama de ser molt fers (paraula que he après avui) i potser això explica que la societat de caçados sigui l'entitat mésimportant o que hi hagi moltes armes per habitant. També funcionms una escola que actualemnt te 10 alumnes iformapart de la Zer del solsonès.
A Llovera s'hi fa un cop l'any la fira de l'Empelt i s'hipoden trobar diferents productes fets per la gent del poble.  Hi ha un grup de Remeieres que preparen durant tot l'any herbes de tota mena per poder guarir qualsevol mal.