dijous, 9 de juny del 2011

39è Cafè a Badalona amb la Idoia Vallverdú Segura

 09/11/2011 Badalona (Barcelonès) 218.886 habitants
Can Llaunetes

Preu del cafè 1,30
No tenen ratafia ni saben el que és
A l'embotit allargat de porc li diuen Botifarra
Als  de Barcelona  els anomenen....Ns/nc









Després de cantar a l'escola Esperança ens hem retrobat amb la Idoia a la plaça de l'Ajuntament on també hi romanen pancartes indignades i acampats. Veient la platja i el mar però separats per les vies del tren ens hem assegut en una de les terrassetes que hi ha al passeig de Badalona. Hem dinat a base de tapes i després hem cafetejat. Sota l'ombra d'un parasol ens hem amagat del solet que feia. Ara feia dies que no trepitjava Badalona i m'han vingut a la memòria uns quants records de quan hi treballava i de quan vaig conèixer a la Idoia. En Bru no hi havia estat mai.
A primera vista la ciutat sembla que no ha patit grans canvis però realmant hi ha coses molt mes arreglades i el futur que li espera es força incert i inquietant després dels resultats electorals recents. Amb la Idoia n'hem parlat i malgrat no ens fa gaire gràcia, hem rigut una mica. M'ha dit que darreramnt s'enfada quan tothom li recorda. En Bru tampoc ha rigut gaire i fisnitot tenia por que el fessin fora per la seva condició de bru i de diferent. L'hem calmat dient-li que encara no s'ha fet efectiu el canvi de govern.
La Idoia és una Badalonina que ara es dedica a disenyar. Fa treballs pel seu compte i els caps de setmana fa el tancament del diari ARA. M'ha explicat que darrerament ha hagut de fer esforços i hores extres per els partits del Barça i per les el.leccions. Només en casos excepcionals poden retrassar l'hora d'entraga a la imprempta. Ella també ha estudiat i treballat coma  educadora social però ara ha aparcat aquest sector, malgrat això no es perd mai.  Vam estudiar plegats però no ens vam fer gaire cas durant aquella època. Temps després vam compartir una amiga i encara més enllà ens vam reretrobar. Podriem dir que la vida ens ha apropat i allunyat unes quantes vagades. I esperem requeteretrobarnos més vagades.......